Makelarij vzw

Waar Makers samenkomen!

Een kleine introductie

Samen is beter!

De Makelarij, een vzw waar starters met creatief maaktalent en duurzame concepten onder één dak circulair ondernemen.
Dit initiatief kwam er vanuit een gezamenlijke behoefte. “We zochten een manier om meer te kunnen doen met onze producten, onze ideeën, en zelfs met ons afval. Niet meer apart, maar samen. In kringloop- ondernemen vonden we een inspirerende en innovatieve aanpak. Voor ons is de Makelarij daarom een plek waar creatieve makers samen duurzaam kunnen ondernemen, waar lokale, zelfgemaakte producten te koop zijn onder één dak en culturele activiteiten klant en maker korter bij mekaar brengen.”

Onder de initiatiefnemers bevinden zich maakateliers voor schrijnwerkerij, een bakker, een marketingbureau, een organisator voor outdooractiviteiten, een taverne, een radio- en televisiemaker en het hele gebouw is een ziekenboeg voor afgedankte planten. Deelnemers kunnen er betaalbaar een ruimte huren om een atelier in onder te brengen. Of ze huren een tentoonstellingsruimte, een ruimte om workshops te organiseren of onze mooie feestzaal voor grotere evenementen. Andere gelijkgestemde makers, kunstenaars, bedrijven en partners zijn welkom!

Om het juiste publiek voor de Makers aan te trekken, organiseert de Makelarij vzw bovendien culturele evenementen zoals creatieve markten, tentoonstellingen, optredens,… En maken ze het publiek en partners bewust van de mogelijkheden van deze ecologische manier van ondernemen via lezingen en workshops. Ook zal er een buurtwerking opgezet worden met lokale verenigingen, wat ervoor zal zorgen dat dit project gedragen wordt door haar eigen gemeenschap!

Onze waarden

Waar staan we voor

WATCH OUR FEW MINUTES VIDEO

The Measure of a Life is Not its Duration, but its Donation

Best Way to Make a Difference in the Lives of Others

De kalender

Onze evenementen